Parinti Speciali

Rolul exercitiilor in viata copiilor

Exercitiile duc la consolidarea oricarei informatii insa pentru aceasta este nevoie ca si parinte sa oferi oportunitati copilului de a realiza exerciti si de rabdare. Orice exercitiu trebuie sa porneasca de la cel mai usor la cel mai greu si nu invers ca altfel riscati sa descurajati copilul.

Pentru ca rezultatele sa fie bune si exercitiile sa se poata transforma in priceperi,deprinderi sau automatisme acestea trebuiesc realizate de mai multe ori pe saptamana si sa fie consecvente .

Exercitiile nu trebuiesc folosite ca si pedeapsa,ele au rol de :

  • a ajuta copilul in asimilarea informatiilor

  • a insusi ma rapid informatiile predate in scoala

  • a intelege mai bine ce se va discuta in ziua urmatoare la ore

  • a obijnui copilul sa lucreze independet

  • de a-l face pe copil mai responsabil

  • de a ajuta elevul sa-si programeze timpul

Prin exrcitii copii au posibilitatea sa se autoevalueze pentru a afla la ce nivel sunt. De exemplu pentru a afla cat de bine stie continutul unei povesti si cat de bine se descurca sa povesteasca el trebuie ascultat . Exercitiile se trensforma treptat in deprindere. Copilul va reusi sa surprinda cat mai multe actiuni din poveste doar prin exercitiu .

 Exercitiile se realizeaza prin intermediul jocului, folosirea unei fise,prin intermediul unei activitati repetive.Jocul este prima etapa de invatare in viata unui copil,ajuta copil sa creasca armonios,sa-si dezvolte noi capacitati,sa dobandeasca experienta,sa-si cultive spiritul de observatie,memoria,gandirea,imaginatia. Atat jocul cat si jucariile trebuiesc considerate de catre parinte o unealta primordiala in educatia copilului.

 

 

 

 

Exercitii